mustech.nl

Ondernemen vanuit mijn visie

Huidproblemen door stress

Wanneer je stress ervaart begint je lichaam met het aanmaken van bepaalde hormonen zoals cortisol, testosteron en histamine. Dit zorgt er dan voor dat je hormonen uit balans zijn en dit heeft vervolgens ook weer effect op de staat van je huid. Dit kan zich in meerdere manieren uiten, maar het belangrijkste wat er onder ligt is natuurlijk ook de vraag: hoe los je het op?

Verschillende manieren van uitingen

Zoals eerder werd benoemd stijgen bij het hebben van stress verschillende soorten hormonen. Als eerste zie je bij de stijging van cortisol er slechter vocht wordt vastgehouden in het lichaam wat kan leiden tot een drogere huid. Daarbij kan het ook gebeuren dat er minder collageen – het eiwit wat verantwoordelijk is voor de stevigheid van de huid- wordt aangemaakt en er daardoor ook mogelijk eerder rimpels ontstaan. Je ziet namelijk ook altijd wanneer iemand een stressvolle periode doorgaat. Die persoon zit dan ook letterlijk ‘niet lekker in z’n vel’. Het gebeurd ook dat eventuele huidaandoeningen die een persoon al heeft kunnen worden verergerd. Het hormoon histamine wordt namelijk ook veroorzaakt door stress en zorgt voor meer jeuk wat bijvoorbeeld ervoor kan zorgen dat een aandoening zoals eczeem wordt verergerd. Gelukkig is dit goed te behandelen met een eczeem creme.

Hoe verder?

In het geval van eczeem is dat dus makkelijk te behandelen met een goede eczeem creme. Daarbij is het juist goed om te kijken naar de onderliggende reden van je stress. Je kunt namelijk wel zoveel mogelijk dure of natuurlijk crèmes kopen. De beste lotions etc, maar als je niet kijkt naar wat de oorzaak is van al deze symptomen is het zonde van het spenderen van je geld. Je kunt jezelf de vraag misschien stellen: ontspan ik wel genoeg? Heb ik een gezonde leefstijl? Er wordt namelijk ook geadviseerd om bij huidproblemen door stress met vitamine C te werken. Zowel op de huid als door het in te nemen.